Láncfűrész

Vásárlási útmutató Láncfűrészekhez

Az első kérdés, amit feltehet, az lehet, hogy: Milyen munkára kell nekem a fűrész? Széleskörű fűrészválasztékunkban megtalálja a teljesen professzionális fűrészektől a mindenre használható fűrészeken át a hobbifűrészeket is.

A professzionális fűrészeket, az XP erőteljes és robusztus fűrészeket mindennapos használatra tervezték és olyan felhasználóknak készítették, akik a megkövetelik a legjobbat. Az XP-fűrészek a leghatékonyabb és a legnagyobb teljesítménnyel rendelkező fűrészek a termékcsaládban. Az erőteljes és robusztus fűrészek a legkeményebb munkát is a legnagyobb strapabírással végzi el. A sokoldalú modelleket általános, könnyebb típusú munkára tervezték, amelyeket sokféle helyzetben használhatnak. A legtöbb esetben a konstrukciójuk megegyezik a professzionális láncfűrészek konstrukciójával. A szabadidős- vagy hobbifűrészeket olyan felhasználók számára tervezték, akik alkalmanként használják a fűrészt, és akik inkább az egyszerű használhatóságot részesítik előnyben és nem a szélsőségesen nagy teljesítményt.

Láncfűrész vásárlásakor az alábbiakat tartsa szem előtt:

  • A megfelelő technika alkalmazásával a láncfűrész használatával végzett munka nagyon biztonságossá és könnyűvé tehető.
  • Győződjön meg róla, hogy a jóváhagyott védőeszközt használja, mint amilyen például a védőnadrág, védőcsizma, védősisak szemellenzővel és hallásvédővel, továbbá a védőkesztyű.
  • Egy kis súlyú fűrészt könnyebb kezelni, ha nincs nagy tapasztalata.
  • Ergonomikus tervezés és konstrukció. A fogantyúk alacsonyabb vibrációja, a vékony, jól kiegyensúlyozott fűrésztest fontos paraméterek, még akkor is, ha nem folyamatosan használja a láncfűrészt. A jó ergonómia ugyan olyan fontos, mint a kis súly.
  • A hatékony visszarúgás elleni védelem a legtöbb országban követelmény. Figyeljen oda a kis részletekre is, például arra, hogy milyen könnyű kicserélni a láncfogó szeget, ha az kitörött, és arra, hogy mennyire egyszerűen érhetők el a szabályozógombot.
  • A láncfűrész könnyen karbantartható és könnyen szervizelhető, ha a levegőszűrő és az indítógyertya könnyen hozzáférhető, és a láncfeszítés könnyen megoldható, akkor az időt és energiát takarít meg.
  • A láncfűrésze meghálálja, ha rendszeresen karbantartja egy arra felhatalmazott szakember segítségével.