Sövényvágók

 Vásárlási útmutató Sövényvágókhoz

Ha sövényvágót választ, gondolja végig, hogy mire fogja használni. Magas, alacsony vagy hosszú sövényt fog nyírni? Fogja formázni a sövényt?

A kétoldalas sövényvágót mellmagasságig érő sövények vágására tervezték. A kétoldalas sövényvágó állítható hátsó fogantyúval is felszerelhető a nagyobb flexibilitás és az ergonomikusabb munkavégzés érdekében a sövények oldalainak nyírásához. Sövényformázáshoz a kétoldalas sövényvágó a legalkalmasabb.

Az egyoldalas sövényvágókat főleg a sövények egyenes részeihez tervezték. Azzal, hogy a fogak csak a vágószár egyik oldalán találhatók, a penge hosszabb lehet anélkül, hogy a készülék túl nehéz lenne. A hosszabb penge lehetővé teszi, hogy nagyobb területet vágjon le egyetlen mozdulattal.

A magassági sövényvágókat magas, alacsony és talajtakaró sövényekhez használják. Magassági sövényvágó segítségével létra nélkül vághat magas sövényeket. A szögben állítható vágószár segítségével jobban és gyorsabban elérhető a munkaterület az alacsony vagy magas sövények vágásakor. A motor ellensúlyként működik a vágószárral, így a készülék egyensúlyban marad munka közben.

Sövényvágó vásárlásakor az alábbiakat tartsa szem előtt:

  • A készülék hatékony rezgéscsillapító rendszerrel kell, hogy rendelkezzen a vibráció minimalizálása érdekében a készülék azon részein, amelyeket a felhasználó közvetlenül megfog vagy érintkezik velük.
  • A motor károsanyag-kibocsátását bizonyos módon szabályozni kell a felhasználó közvetlen munkakörnyezetének védelme és a teljes környezet védelme érdekében.
  • Olyan sövényvágót válasszon, amelynek a vágószára megfelelő hosszúságú ahhoz a munkához, amit el szeretne végezni vele.