Kerti traktorok

 Vásárlási útmutató Kerti Traktorokhoz

Nagy általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb és minél nyitottabb a füves terület, annál fontosabb, hogy a készülék nagy vágási szélességgel rendelkezzen. Ha a területen sok az akadály, mint például fák vagy bokrok, akkor a vágási szélesség elég kicsi legyen ahhoz, hogy a traktor átférjen a legszűkebb csapásokon is. A Husqvarna kerti traktorai között 77 cm és akár 137 cm közötti vágási szélességgel rendelkező traktorokat is kínálunk.

Egy Husqvarna kerti traktor lehetővé teszi az Ön számára, hogy első osztályú eredményhez jusson a pázsitjához legjobban illeszkedő vágási módszer alkalmazásával. Válasszon integrált fűgyűjtővel felszerelt modellt, ha össze akarja gyűjteni a levágott füvet, és tiszta pázsitot akar. A gyors és hatékony vágáshoz válassza az oldalsó kidobású traktort. Váltson át BioClip® (mulcsolás) üzemmódra, ha a pázsitot trágyázni kell. Ha a széles választékban elérhető tartozékok közül felszerel egy tartozékot a készülékre, akkor egy sokoldalúan és egész évben használható kerti eszközhöz jut.

Kerti traktor vásárlása esetén az alábbiakat tartsa szem előtt:

  • Egy beépített fűgyűjtővel rendelkező traktor a leghatékonyabb fűgyűjtő rendszer.
  • Amikor magas és sűrű füvet nyír, a leghatékonyabb az oldalsó kidobású vágóasztal.
  • A különféle tartozékokkal a traktorok különböző típusú modellekké alakíthatók át: fűgyűjtőssé, BioClip rendszerűvé és kidobással rendelkező modellé. Mindezt annak érdekében, hogy a rendszer a legjobban illeszkedjen a pázsit típusához és az Ön fűnyírási szokásaihoz.
  • A legtöbb traktor, ami integrált fűgyűjtővel rendelkezik (CT/CTH modellek) alapfelszereltségként BioClip – dugóval is fel van szerelve, amíg a hátsó kidobás terelőlapja tartozékként vásárolható meg.
  • A legtöbb oldalsó kidobású traktor 2 vagy 3 kamrás fűgyűjtő tartozékkal is felszerelhető.
  • Minden oldalsó kidobású traktor felszerelhető olyan tartozékokkal, amelyek a BioClip vágáshoz szükségesek.
  • Mivel az integrált fűgyűjtővel rendelkező traktoroknak nincs olyan terelőlapátjuk, amelyek kifelé állnak a vágóasztal oldalán, ezért az oldalsó kidobással rendelkező modelleknél szűkebb helyeken is képesek a munkavégzésre.
  • Hidrosztatikus váltóval felszerelt traktorok könnyebben működtethetők a kézi váltóval felszerelt típusokhoz képest. A kézi váltóval felszerelt típusú traktort meg kell állítani minden egyes alkalommal, ha váltani szeretne. A hidrosztatikus váltó átmenet nélküli váltást biztosít vezetés közben.
  • Két különböző típusú hidrosztatikus váltó létezik. A maximális kényelem érdekében válassza a pedállal működtethető váltót, ahol a sebességet és az irányt különböző pedálokkal lehet szabályozni az előre- és hátramenethez. A másik lehetőség a karos hidrosztatikus váltó. A váltókar az alvázkereten található, és könnyedén elérhető a vezetői ülésből.
  • Traktoraink széles választékban elérhető tartozékokkal szerelhetők fel a nagyobb változatosság érdekében és azért, hogy a traktor egész évben használható legyen. Ilyenek például a levélgyűjtő, a mohagereblye, a talajlazító és a profi sószóró a pázsitgondozáshoz, az előre szerelhető forgókefe, a hótoló lap vagy a hómaró az utak és csapások egész évben való tisztántartásához, és az utánfutó, hogy megkönnyítse a kertben való munkálatokat.